sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Hyvä alku kaudelle

Nyt on taas kisakausi startannut kunnolla! Alkuvuodesta leireilin Ruotsissa ja Kuortaneella, jonka jälkeen kisasin kahdessa EM-katsastuksessa, sekä Bakun maailmancupissa. Kausi on ollut nousujohteinen kuten tavallista, mutta koin olevani jo ensimmäisissä kisoissa paremmassa kunnossa, kuin vuosi sitten keväällä. Bakun maailmancupissa pääsin hyppyfinaaliin ja jäin vain kymmenyksen päähän nojapuu- ja permantofinaaleista. Puomilla olin yhdestoista. Oli upeaa kisailla spottivaloin valaistulla podiumilla yleisön hurratessa. Pääsin myös kovaan seuraan sekä puomi- että permantokarsinnassa, kun olin Olympiavoittaja Catalina Ponorin kanssa samassa ryhmässä. Puomilla itseasiassa vähän tutisutti, kun oma vuoroni oli heti Ponorin jälkeen, mutta sain silti tehtyä pysyvän sarjan.

Kisamatkasta jäi päällimmäisenä mieleen se fiilis, jonka koin pitkästä aikaa: kovassakin seurassa tunsin kuuluvani joukkoon. Joskus arvokisoissa on tutunut siltä, etten ole osannut arvostaa omaa tekemistäni tarpeeksi. Nyt tunne oli toisenlainen. Ehkä osansa teki sekin, että maailmancupeissa osallistujamäärä on pienempi, kuin EM- ja MM-kisoissa, joten kaikki voimistelijat ovat enemmän kuin yhtä perhettä. Sain ihanaa palautetta muiden maiden tuomareilta ja voimistelijoilta. Muutama rohkaiseva sana hyvin menestyneeltä urheilijalta tuntuu nostavan mielialaa ja itsetuntoa roppakaupalla. Sain myös uusia ystäviä, mikä on yksi parhaista asioista kisareissuilla.

Seuraavana edessäni on EM-kilpailut Romaniassa. Lähtöön on tasan kaksi viikkoa. Valmistautuminen on tuntunut menevän hyvin. Viime viikon treenasin vuoden alusta Suomeen tulleen valmentajan Laurensin kanssa. Yhteistyö sujuu hyvin ja on aina piristävää saada jotain uutta omiin rutiineihin ja lisäpotkua arkitreeniin. Olen hakenut muutosta myös fysiikkaharjoitteluun. Tavoitteenani on saada kokonaisuudessaan vahvemmat jalat, erityisesti takareidet, jotta kaikki on helpompaa ja loukkaantumisriski pienenee. Kävin Bakun jälkeen Kuortaneen urheiluopistolla testauttamassa voimatasot. Tulosten perusteella lähden nyt yhdessä Kuortaneen testaustiimin ja oman valmennusporukan kanssa kehittämään muutamia asioita. Harjoittelua muokataan pienin askelin, mutta tuntuu jo nyt tosi hyvältä, että tiedän meneväni oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti