Onnitteluja, kuulumisia, iloisia uutisia ja kohtaamisia
pitkästä aikaa. Kakkuja, valokuvia, laulua, naurua, kukkasia ja
auringonpaistetta. Veljen juhlissa riitti tunnelmaa, kun talo oli aamusta
iltaan täynnä sukulaisia ja ystäviä.
Nyt tuntuu, että kesä on startattu kunnolla ja sen kunniaksi
jaan teidän kanssa reseptin mun lempparikakusta, josta mainitsin jo aiemmassa
postauksessani. Kakku sai eilen paljon kehuja ja teki kauppansa.
Rosannan lempparikakku
Pohja:
200g kivettömiä
taateleita
Erottele taateleita tiiviistä massasta pehmeämmäksi ja laita
kuppiin. Lorauta sekaan kiehuvaa vettä ja anna pehmitä muutamia minuutteja.
Voit myös lämmittää taateleita mikrossa, jotta ne pehmenevät. Tavoitteena on
saada aikaan pehmeää taatelimassaa, jonka voi sekoittaa suklaakeksien kanssa.
Painele valmis seos
irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa
5-10 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen laittamista.
Täyte:
400g mangorahkaa
200g maustamatonta
tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja
sekoita siihen rahka ja tuorejuusto. Purista liivatteista ylimääräinen vesi
pois ja liuota ne yksi kerrallaan mahdollisimman pieneen määrään kiehuvaa vettä.
Sekoita kunnes paakut häviävät ja lisää liivatteet hyvin sekoittaen täytteen
joukkoon. Kaada täyte heti jäähtyneen pohjan päälle ja anna kiinteytyä
jääkaapissa muutama tunti.
Kiille:
2 purkkia mangopilttiä
3 liivatelehteä
Kun täyte on kiinteää, tee liivatteille sama operaatio, kuin
edellisessä kohdassa ja sekoita pilttisoseen joukkoon. Kaada kiille täytteen
päälle ja kiinteytä jääkaapissa taas muutama tunti.
Käytin itse koristeena karambolaa, ananaskirsikkaa ja
säilykepersikoita, mutta myös esimerkiksi viinirypäleet ja muut hedelmät
toimivat.
Kakun täytteeseen voi laittaa mitä mausterahkaa tahansa. Juhlissa tarjoiltiin myös minttuversiota, johon ei tullut ollenkaan kiillettä.
Ihanaa kakunmakuista kesää kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti